Доц. Кадурина : Ежедневна грижа за тялото

Повечето от нас се стремят към красота и привлекателност. За това е необходима не само хубава фигура, но и красива кожа. За да се придава на кожата постоянен тонус и за да не се допуска кожата да стане суха, грапава или да се бели, често е необходимо внимателно да се отнасяме към ежедневните процедури.

Поискахме съвет от доц. Мирослава Кадурина, специалист-дерматолог с дългогодишна успешна практика за ежедневните грижи за тялото ни. Преди всичко, препоръчва се започването на деня с обикновени физически упражнения. Те стимулират движението на кръвта в капилярите – така кожата получава повече подхранване, следователно – по-дълго ще се запази млада. След ежедневната тренировка приемете душ. Обикновени сапуни или гел за тяло следва да се използват само при нормална или мазна кожа. Ако вашата кожа е суха, необходимо е да използвате детски сапун или специални масла и кремове, които се втриват, докато кожата е влажна.

Горещата вода води до прекомерно изсушаване на кожата, затова в душа или във ваната е препоръчително да се пуска топла вода, и използването на ръкавица за баня или четка за баня. Ако започнете от пръстите на краката нагоре по тялото, извършвайки кръгообразни движения – това е достатъчно за стимулирането на обменните процеси и отстраняването на старите клетки на кожата. Обновяването на кожния слой е непременен атрибут на ежедневната поддръжка на кожата.
Ако не си отказвате удоволствието да приемете вана, може да добавите във водата ефирни масла – при това ще постигнете положителен ефект както за кожата, така и за организма като цяло. Вана с добавени соли ще отпусне и ще поддържа кожата в добър тонус.
Като цяло за поддържането на кожата в добро състояние не са достатъчни ежедневните процедури – необходимо е и дълбоко почистване. Това може да бъде направено с помощта на пилинг в домашни условия, или с посещение на професионален център. Нагрейте се в сухия, горещ въздух в сауната, насладете се на атмосферата и влажния въздух на парната баня – и подобреното състояние на кожата ви е гарантирано.
Доц. Мирослава Кадурина

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s