Доц. Кадурина : Ежедневна грижа за кожата на ръцете

По ръцете може да се разбере много за човека. Те издават неговата възраст, професия и даже социалния му статус. Именно затова е толкова важна грижата за тях. За да остане кожата на ръцете постоянно млада е необходимо да се спазват няколко прости правила, съветва доц. Мирослава Кадурина, завеждащ клиниката по дерматология и алергология към ВМА.
Преди всичко миенето. Ние сме свикнали да мием ръцете си с обикновен сапун без даже да обръщаме внимание на водата. Важно е обаче водата да бъде със стайна температура, тъй като при миене със студена вода кожата ще  стане твърда и ще започне да се бели, а с гореща – ще стане суха и груба. Сапунът също изсушава кожата, поради което се препоръчва да се използва специален гел или тоалетен течен сапун. В тези козметични продукти има добавки, които не допускат кожата са се обезводни и изсъхне.
Второ – домашната работа. Нашите ръце са много чувствителни към агресивните миещи средства, поради което много домакини използват гумени ръкавици. Препоръчва се също така да се използва талк или нишесте за защита на ръцете, а след приключване на работата – и за ръкавиците.
Трето- адаптацията към дадения сезон. През лятото и зимата е необходимо да нанасяте веднъж седмично специален подхранващ крем. Той се втрива в ръцете по специален начин – започвайки от краищата на пръстите към тяхната основа и завършвайки – до края на китката. След това е необходимо да си сложите памучни ръкавици. Такъв крем можете да направите и в домашни условия или да купите в най-близкия магазин за козметика.
Или ако обобщим, следвайки тези няколко напълно достъпни правила ще позволите на Вашите ръце отново да изглеждат млади и да бъдат нежни при докосване.
Доц. Мирослава Кадурина

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s