Доц. Мирослава Кадурина разказва за процедурите с IPL

Процедурите с IPL, или интензивна пулсираща светлина, са популярен козметичен метод за фотоподмладяване на кожата. Те премахват неравности по кожата, като същевременно й придават подмладен вид.

Терапия с IPL често се прилага при лечението на розацея и зачервяване на кожата, при акне, старчески белези, повредена от слънцето кожа, петна по рождение, спукани капиляри, фини бръчки, татуировки и лунички. У нас едно от заведенията с най-добро оборудване за такива процедури е клиниката по дерматология към Военно-медицинска академия в София и затова се обърнахме към нейният шеф, доц. Мирослава Кадурина, за да ни обясни предимствата на лечението с IPL. Доц. Кадурина с готовност ни разказа за предимствата на процедурите.

Лечението с IPL използва няколко дължини на вълните за всеки пулс светлина и така се постига едновременен енергиен процес. Повечето процедури с лазери се провеждат на принципа на единична интензивна процедура. Така IPL предлага по-бързо лечение с по-малко странични ефекти.

Друго голямо предимство на IPL е, че това е не-инвазивна процедура. Една сесия на лечение с IPL се равнява на много повече процедури на микродермабразия.

Както вече споменахме, IPL е процедура с малко странични ефекти. Възможни такива са леко щипене, опъване на кожата и леко подуване. Дори когато се проявят, тези нежелани ефекти изчезват в рамките на няколко часа.
Важно е за такива процедури да се обърнете към висококвалифициран специалист, тъй като ако лечението не се извърши правилно, може да се получи изгаряне на кожата. При наличието на някои заболявания процедури с IPL са противопоказни, затова преди да се подложите на такива, задължително се консултирайте с лекар-дерматолог, съветва доц. Кадурина.
Доц. Мирослава Кадурина

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s