Доц. Мирослава Кадурина: Позволете на кожата си да диша. Поглезете я с кислородна процедура!

Кислородните процедури за лице представляват „впръсване” на под високо напрежение в кожата на серуми, които са богати на витамини, минерали и колаген. Тези процедури се препоръчват от много дерматолози – „Резултатите от тях са много бързи, а след такава процедура кожата ви става по-чиста и гладка, и придобивате подмладен вид”, съветва ни доц. Мирослава Кадурина, водещ дерматолог и завеждащ клиниката по дерматология и алергология към ВМА.

Нивата на кислород в кожата драстично намаляват в резултат на стареенето и други фактори, като например тютюнопушенето и излагането на замърсен въздух. Някои специалисти твърдят, че количеството кислород, което достига до тъканите на кожата чрез естествената микроциркулация може да намалее до 70% дори и при хора до 30 годишна възраст – а с прости думи това означава следното: колкото по-малко кислород достига до епидермиса, толкова по-видими са знаците на стареенето (напр. бръчките).

Кислородните процедури за лице работята, като „презареждат” нивата на кислород в кожата и така подобряват циркулациятата и регенерирането на клетките – оставяйки кожата ви сияеща. Те се прилагат, за да подмладят вида на кожата, успешни са при контролиране и намаляване на розацея, и третират наранявания по кожата. Кислородът има свойството и да почиства кожата, като убива.

Кислородните процедури за лице се препоръчват на хора с кожа, която е предразположена към акне или има белези, но в действителност те могат да се прилагат почти при всеки без да крият риск. Ако имате кожна алергия или друго кожно заболяване обаче, задължително се консултирайте с дерматолога си, преди да се подложите на процедурата, предупреждава ни доц. Кадурина.
Доц. Мирослава Кадурина

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s