Доц. Мирослава Кадурина: Възглавницата ви може да е виновник за появата на пъпки

Доц. Мирослава Кадурина: Възглавницата ви може да е виновник за появата на пъпки

Случвало ли ви се е да се събудите сутрин, да погледнете в огледалото и да видите, че на лицето ви се е появила пъпка? Кошмар! Това е така, защото възглавницата ви може да се окаже заплаха за вашата кожа.

Докато спим, кожата ни е в активен контакт с възглавницата и така чувствителната кожа лесно може да стане жертва на това, което е върху възглавницата – например мръсотия, пот, продукти за коса или друга козметика. Всичко това може да раздразни кожата и да причини появата на пъпки, особено при кожа, която е предразположена към акне, разказва доц. Мирослава Кадурина, специалист-дерматолог.

„Дори и да почиствате лицето си всяка вечер и да перете калъфката на възглавницата си всяка седмица, лицето ви все пак е изложено на потта или на остатъците от козметични продукти, които се натрупват по възглавницата, докато спите”, казва доц. Кадурина.

Ако имате по-мазна кожа или коса, или се потите в съня си, е добре да перете калъфката на възглавницата си колкото може по-често. Добре е също косата ви да не пада върху лицето, докато спите, за да не се прехвърлят по кожата ви продукти за коса, които биха могли да запушат порите на кожата и от това да се появят пъпки по лицето ви.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s