Доц. Мирослава Кадурина премахва петна по рождение с лазер

Много хора се раждат с петна по рождение, които са различни по размер, цвят или разположение. Петната по рождение са уникални за всеки човек и не изчезват лесно.

Повечето петна по рождение са относително малки и не се виждат, но понякога такова петно може да е разположено върху част от тялото, която се виждат, затова се обръщат към козметичната хирургия за премахване на белезите.

Добре е подобни петна да бъдат премахвани колкото се може по-рано – при децата обикновено оцветяването на петната е по-леко и се налагат доста по-малко процедури за премахването.

Попитахме доц. Мирослава Кадурина, специалист-дерматолог с дългогодишна успешна практика, как точно да се отървем от такива петна в случай, че ни причиняват неудобство. Ето какво ни разказа тя:
„Премахването на петната по рождение обикновено е относително лесно и се извършва най-често чрез процедури с лазери: лазер с пулсираща светлина се насочва към съответния участък от кожата, светлината преминава безопасно през прозрачните слоеве на кожата и нагрява кръвните телца, които причиняват белега. Светлината се излъчва от лазера пулсиращо и така топлината в кръвта се „разпръсква” без да нарани обкръжаващите тъкани. След това нагрятата кръв се съсирва и оставя кръвните телца атрофирали и с по-светъл цвят.

Понякога само една процедура може да доведе до видими резултати, но в повечето случаи е необходимо да се извърши серия от третирания. Като цяло, терапията с лазери може значително да изсветли или дори да премахне петната по рождение без да остави никакви белези.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s